MEIST

Angelica Udeküll on Hiiumaa juurtega tuntud ja armastatud tippkokk, kelle südames on kodusaare maitsed ja looduse lähedus. Tema loomingus kohtuvad lapsepõlve mälestused ja kaasaegne kokakunst, mis kannab endas lihtsust, siirust ja austust kohaliku tooraine vastu.

Angelica on LaSpa ehk Laulasmaa spaahotelli gurmeerestorani  Wicca pikaaegne peakokk. Ta on oskuslikult loonud seal erilise köögi, kus iga roog jutustab lugu Eesti loodusest ja traditsioonidest, olles samas täis tänapäevast värskust ja elegantsi. Oluline on märkida, et Wicca restoran on saanud MICHELIN Guide 2024 soovituse.

Angelica inspiratsiooniallikaks on Hiiumaa karge meri, metsad ja põllud. Toit ei ole pelgalt tooraine kokkupanemine, vaid südame ja hinge andmine igale taldrikule. Sarnaselt kodusaare rahu ja ajatusse kätketud elurütmile loob tema köök turvalist ja kodust tunnet, tuues esile hooajalise toidu parimad omadused – nagu ta ise armastab öelda: “Kõik, mida vaja, on juba siin. Tuleb vaid õigel ajal ja õiges kohas üles leida.”Nii sündis ka mant ja selle tooted – südikad ja ausad, nagu Hiiumaa ise. Valmistatud kohalikust toorainest, tuues iga ampsuga esile meie Eestimaa maitsete võlu.